İnstagram Pinterest Twitter VFSP - YouTube Facebook
Vize ve Final Soruları / Selçuk Üniversitesi / Termodinamik
+2

Termodinamik Final Soruları - 2013

1-Sürekli akışlı açık sistemde çalışan bir makinenin en çok işinin ne zaman gerçekleştiğini belirterek ispatını yapınız.

2-Bir su buharı üretecinden 20.000kg/h debi ile su buharı, santralin bir nehire ısı kaybı olan yoğuşturucusuna 20 kPa ve 595 kurulukta girmektedir. nEHİR SUYU SICAKLIK ARTIŞI 10 C (derece) ile sınırlanmıştır. Suyun yoğuşturucu çıkışındaki hali 20kPa basınçta doymuş sıvı olduğuna göre soğutma suyunun debisi ne olmalıdır.

3-Buharlı bir ısıtma sisteminde hava, içinden su buharı akan boruların üzerinden geçirilerek ısıtılmaktadır. Hava ve buhar akışları süreklidir. Su buharı ısı değiştiricisine 200 kPa ve 200 c (derece) sıcaklıkta dakikada 10 kg debi ile girmekte, 180kPa ve 100 c (derece) de çıkmaktadır. Hava 100 kPa da ve 25 c(derece) girmekte 45 c (derece) çıkmaktadır. Hava ve su debileri oranını bulunuz.

4-40m derinliğindeki bir kuyudan 5m yüksekliğe basılacaktır. Pompanın su tarafındaki çapı 10 cm çıkıştaki çağı 15 cm’dir. Pompanın 20 L/s debide su sağlaması için gerekli gücünü hesaplayınız.

5-120 kPa basınçta doymuş buhar halinde akıştan R12adyabatik bir kompresörde tersinir olarak 800 kPa a kadar sıkıştırılmaktadır. Akışkanın birim kütlesi için yapılması gereken işi hesaplayınız

6-5. Sorudaki soğutucu akışkan sıkıştırılmadan önce sabit basınçta yoğuşturulsaydı gerekli iş ne olurdu.

 

 

Tüm notlar kapalı sadece tablolar kullanılabilir .

 

 

Selçuk Üniversitesi

Bu Sayfayı Arkadaşlarınla Paylaşmak İster misin ?
GERİ DÖN




İsim:*
E-Mail:
Güvenlik: *